Engele Doktor Dokunuşu

Medi Bafra Hastanesi Engelliler Haftası dolayısı ile Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Merkezini ziyaret ederek hediyeler dağıttı.
Okul velisi ve okul aile birliği başkanı Mahmut ÖZKÖK:Tüm faliyetlerimizde bizi destekleyen ve bize yardımcı olan hastanemize sayın hocamız Doktor ŞAFAK AYGÜL ve İsmail KADIOĞLU nezdinde teşekkür ediyoruz.Dedi

Okul velisi Şenay ŞENER:Daha öncede oyun salonumuzu oyuncaklarla zenginleştiren Medi Bafra Hastanemizin bu günde yanlız bırakmaması bu güzel hediyelerle mutlu etmesi bizi çok sevindirdi dedi.

Okul Personeli ve öğrencilerinin gününü kutlayan Doktor ŞAFAK AYGÜL Hastanemiz her türlü ihtiyacında kurumumuzun ve şu an aramızda üyeleri bulunan Özel Çocuklar Eğitim Ve Spor Klubünün yanında olmuş ve olmaya devam edecektir.Dedi.

Engellilik doğuştan veya sonradan herhangi bir hastalık veya kaza sonucu bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yetilerini çeşitli derecelerde kaybetmiş, normal yaşamın gereklerine uyamama olarak tanımlanmaktadır. Birleşmiş Milletler 1992 yılında aldığı bir kararla 3 Aralık tarihini Uluslararası Engelliler Günü olarak kutlanmasına karar vermiş ve her yıl çeşitli etkinlikler ile üye ülkeler tarafından kutlanmaktadır. Buna ek olarak Birleşmiş Milletlere üye 156 devletin aynı tarihte yani 10-16 Mayısta kutladığı Engelliler Haftası vardır. Engellileri Koruma Milli Koordinasyonu Kurulu haftanın değerlendirilmesi için aşağıdaki programın uygulanmasını kararlaştırmıştır.